Chcecie darmowy pomysł na dobry biznes gastronomiczny? Moja rada jest prosta, załóżcie kawiarnie. Jednak nie może być to pierwsza lepsza kawiarnia, która tylko z nazwy kojarzy się z miejscem, do picia czarnego trunku. Nie wierzcie przeprowadzanym badaniom odnośnie popularności pubów z piwem. To właśnie kawiarnia jest miejscem, które notuje większe zyski i uzależnia prawie jak wypijana tam kofeina. Stworzenie klimatycznego miejsca nie tylko dla „hipsterów” wiąże się z zaopatrzeniem w ekspresy dla baristów oraz różne gatunki kawy. Nie można zaoferować klientom tylko 5-6 odmian ponieważ psuje, to dobre imię kawiarni. Menu napojów na bazie kawy musi być duże. Zatrudnijcie dobrego baristę i zaplanujcie wnętrze bazując na zdjęciach poniżej. Te fotografie pokazują prawdziwy klimat kawiarni, w których można się spotkać na prywatną rozmowę, lub wraz z laptopem przyjść i pracować nad projektem do firmy w spokoju, który nie zapewni pub z piwem.
Te modele ekspresów nie nadają się do profesjonalnego lokalu. Ale jako półprofesjonalne świetnie sprawdzą się w prywatnym domu lub pracy.
http://www.delonghi.com/pl-pl/produkty/kawa/ekspresy-do-kawy/ekspresy-wysokocinieniowe