2 grudnia 2024
pot-820012_1920

Marka Philipiak to dziś niewątpliwie jeden z liderów w branży naczyń kuchennych. Sukces i znakomite opinie Philipiak zawdzięcza jednak nie tylko trosce o najwyższą jakość swoich produktów, ale także zaangażowaniu w promocję zdrowego stylu życia.

Od rodzinnej firmy do lidera w branży

Kiedy w 1947 roku włoska rodzina Garavagliów rozpoczęła produkcję ręcznie robionych naczyń kuchennych, z pewnością nikt nie spodziewał się, że w przyszłości w tym samym miejscu powstanie fabryka luksusowych naczyń ze stali szlachetnej do zdrowego gotowania. Od 1967 roku działalność rodziny Garavagliów przeniosła się do nowej fabryki koło Mediolanu, która działa do dnia dzisiejszego. Rok 2001 to kolejna przełomowa data w historii firmy. Właśnie wtedy rozpoczęła się współpraca z polskim partnerami biznesowymi i wkroczenie na nowe rynki zagraniczne. Stąd też polskie akcenty w nazwie marki. Dziś w ofercie Philipiak Milano znajdują się nie tylko naczynia ze stali szlachetnej, ale także zestawy eleganckich sztućców, porcelany, profesjonalne kute i ceramiczne noże i urządzenia elektryczne. Jednak to właśnie stalowe garnki cieszą się największą popularnością wśród miłośników zdrowego stylu życia.

Styl, jakość, opatentowane rozwiązania

Logo Philipiak Milano to gwarancja, że naczynie powstało we włoskiej fabryce i należy do rodziny najbardziej ekskluzywnych naczyń kuchennych na rynku. Na czym polega ich fenomen? Świetne opinie Philipiak zyskuje przede wszystkim dzięki najwyższej jakości zastosowanych materiałów, solidności i doświadczeniu włoskich rzemieślników oraz opatentowanym metodom produkcji, takim jak metoda zespalania wielowarstwowego dna naczynia z jego ściankami. Wszystkie wyroby stalowe Philipiak są wykonywane ze stali chromowo-niklowej CR-Ni 18/10, która nie wchodzi w reakcję z pożywieniem. Ich pokrywy o konstrukcji „skraplacza pary” pozwalają wykorzystać wodę naturalnie zawartą w pożywieniu, a tym samym zachowanie minerałów, witamin i substancji odżywczych.

Opinie Philipiak – zdrowe gotowanie

Gotowanie w naczyniach ułatwia także dbałość o szczegóły, takie jak uchwyty, na których można stawiać pokrywy i nie dopuścić do zachlapania blatu. Sercem naczyń Philipiak jest jednak wielowarstwowe dno, które szybko się nagrzewa i równomiernie rozprowadza ciepło. Umożliwia ono gotowanie na parze i smażenie bez użycia tłuszczu. Ma to ogromne znaczenie w zdrowym i dietetycznym odżywianiu. Nie sposób nie wspomnieć o ukrytym w pokrywie termometrze do kontrolowania temperatury w garnku. Istotne są też specjalnie wyprofilowane krawędzie i piękny design. To wszystko sprawia, że przyrządzanie posiłków jest nie tylko wygodne i zdrowe, ale także miłe dla oka.

opinie philipiak - talerze i sztućce
źródło: http://foter.com/

Misja firmy: promocja zdrowego stylu życia

Od lat marka Philipiak skupia się nie tylko na produkcji luksusowych naczyń, ale także promowaniu zdrowego trybu życia. Z jej inicjatywy powstają liczne akcje i wydarzenia edukacyjne, kulturalne i charytatywne, takie jak „Wyrzuć solniczkę”, „Zdrowa kuchnia przedszkolaka”, „Obiady czwartkowe”, „Miss po pięćdziesiątce”. Na stronie internetowej firmy można znaleźć wiele informacji na temat właściwego żywienia, prowadzonych akcji, a także przepisy, m.in. specjalisty od pysznego i zdrowego gotowania – Karola Okrasy. Na Facebooku znajdziemy komentarze i opinie Philipiak należące także do tych osób, które w naczyniach tej marki gotują od lat i mogą zapewnić, że nie tracą one, nic ze swoich właściwości.

Dodaj komentarz